Christina Gustavson 173Deckarnoveller
med övernaturliga inslag

Skrivarkurs för ny inspiration
Förra sommaren gick jag en skrivarkurs hos Kim Kimselius i Bleking. Hon skriver faktabaserade ungdoms- och äventyrsromaner, en helt annan genre än jag brukar hålla mig till. Det kändes perfekt för att både få ny inspiration och förnya mitt skrivande.

Andar och spökenChristina Gustavson 300
Kursen mynnade ut i ett gemensamt beslut om att skriva en novellantologi tillsammans under året som följde. Grundtemat skulle andar och spöken.

Skön utmaning
Jag  våndades och nästan stönade invärtes och tänkte att det klarar jag aldrig! Men just detta att försöka sig på något man inte tror man kan är en väldigt skön utmaning.

Christina Gustavson 301Kosta vad det ville
Det gick inte att hålla emot – jag bestämde mig för att skriva en novell, kosta vad det ville. Dessutom måste den ju vara bra nog för att få vara med i antologin. Men jag var säker på att jag skulle skämma ut mig med mina tafatta meningar.

En idé med fniss
Så en dag fick jag en rolig idé. Den damp bara ner medan jag satt och vilade efter en lång dag framför datorn. Tanken lurade mig att fnissa – och jag tänkte att om jag skriver det här så får de andra sig ett gott skratt åtminstone. Därför skrev jag – för att det kändes så skönt att vara glad, sitta och fnissa för mig själv mitt på blanka eftermiddagen.Christina Gustavson 302

Deckarnoveller med övernaturliga inslag
Några spöken och andar fick jag kanske inte ihop, men snarare en krimnovell med övernaturliga inslag, om jag får kalla den så.

En till och en till …
Och det var så roligt att det blev en till och sen en till och … till slut hade jag skickat in fem stycken – och samtliga blev godtagna och fick komma med. Jag fnissar fortfarande på vissa ställen och klarar inte av att läsa upp dem högt för andChristina Gustavson 193ra – och nåt sånt har jag aldrig tidigare haft problem med. Och jag får ärligt säga att så roligt har jag inte haft på många år!(inte sen jag skrev Jantelagens vålnad, där jag kritiserar svensk sjukvård). Och det är väl så det skall få vara att skriva. Åtminstone ibland.

Andarna på väg hem
Nu är mina exemplar av den nyutkomna antologin Färgargårdens andar på väg hem till mig från tryckeriet – ni kan tänka er att det är med spänning jag väntar på att få se den …

Här kan du läsa mer om boken: https://www.facebook.com/FargargardensAndar1/
Christina Gustavson

Tagged with →  
Share →