Nu har jag läst

Yvonne Waern:
När havet steg

Artificiell intelligens
Detta är en fantasifull science-fiction-historia som spetsas genom sin verklighetsanknytning och inslag om artificiell intelligence, AI.

Triggar fantasin
Händelserna utspelas bland annat i Stockholm och på Lanzarote. Robot-karaktärerrna är tydligt beskrivna och  triggar igång läsarens fantasi på ett sätt som gör boken än mer läsvärd.

Behaglig utformning
Boken har tydlig text och är tryckt på ett cremefärgat, tjockt papper, bekvämt för ögat att läsa och behagligt att ta i.

Fler verk
Författaren har förutom vetenskapliga artiklar tidigare skrivit boken Bild och föreställning: Om visuell retorik, samt  historiska romaner och ungdomsböcker.

Baksidestext:
”Året är 2117. Inlandsisen smälter allt fortare och landmassorna krymper medan luftföroreningarna ökar. Världen styrs av datorer med en egen agenda.

När Yasmines mormor råkar ut för en olycka tvingas Yasmine lämna sin trygga tillvaro för att slåss för både sin egen och mormoderns överlevnad. Det blir en kapplöpning mot dels datorutvecklingen, dels naturens krafter.

Spänning och situationskomik blandas i en framtidsvision där artificiell intelligens och robotar står både för lösningar och hot.”

Christina Gustavson

Fakta om boken:
Titel: När havet steg
Författare: Yvonne Waern
Förlag: Fabelfarmor 2018
Illustratör: Snezana Lindskog
ISBN 9789198443103
Antal sidor: 290

#yvonnewaern
#Närhavetsteg

 

Share →