Currently viewing the category: "Nyheter"

En tidningsartikel
i Borås Tidning

Tidningarna reagerade
När Mördande lögner gick upp på topplistorna, och jag hade 1009 lyssningar på 3 dagar, reagerade tidningarna. En av dem var Borås Tidning.

Nyhetsstoff
En tidningsartikel i Borås Tidning  – Vilken speciell känsla att plötsligt vara nyhetsstoff … Eller rättare sagt att min senaste bok var nyhetsstoff.

Brutalt mördad i Tranemo
I boken händer detta: En affärsman hittas brutalt mördad och stympad i sin vinkällare. Snart följer fler mord. Härjar en lömsk seriemördare i Tranemo?

Länkar
Länk till boken: https://www.storytel.se/books/146934-M%C3%B6rdande-l%C3%B6gner

Läs om min väg till ljudboken på www.gustavson.se

Fakta om boken:
Författare: Christina Gustavson
Titel: Mördande lögner
Format: Ljudbok
Förlag: Lind&Co
Uppläsare: Maria Lyckow
ISBN 9789177793175
Antal sidor: 311
Finns att köpa: på internet

Bokmässa på Hemgården i Borås

Bokmässa på Hemgården  i Borås den 17 mars 2018

Jag ställer ut mina
Jag ställer ut mina böcker den 17 mars 2018, dvs nu på lördag, på bokmässan som anordnas av #Hemgården i Borås.

Adress
Hemgården vid Södra Torget, Österlånggatan 57, Borås.

 

Öppettid
Mässan är öppen kl. 10-17.

Datum
Lördagen den 17 mars 2018.

Folkfest
Förra året, dvs 2017, blev bokmässan en succé då c:a 50 utställare med lokal anknytning gjorde bokmässan till något som närmast kan liknas vid en folkfest.

Länk till Bokmässan på Hemgården i Borås: http://www.hemgarden.nu/

Varmt välkomna!

Christina Gustavson

Christina Gustavson 276Olja för blåbär – ENERGI, MAKT och HÅLLBARHET

När jag ställde ut mina egna böcker på bokmässan i #Falun den 19 mars 2016 såg jag flera andra böcker som intresserade mig. En av dem var boken #Olja för #blåbär – ENERGI, MAKT och HÅLLBARHET och jag bad en av utställarna, som också är bokens huvudförfattare, att själv skriva om boken.
Christina Gustavson

Så här skriver Johan Landgren:Christina Gustavson 275
Hur kommer det sig att Sverige exporterar blåbär till Kina och importerar blåbär från Polen?

Resursslöseri
Tillgången till olja har fört med sig ett absurt resursslöseri. Mat och varor liksom vi själva färdas jorden runt utan tanke på den sinande olja som gör detta möjligt.

Olja för blåbär 
Olja för blåbär
 ger en tydlig och lättförståelig bild över hur energi, ekonomi och miljö hänger ihop. Boken tar utgångspunkt i världens energisituation och oljeberoende och visar hur det blir allt svårare att utvinna olja.

Avgörande faktor för tillväxt
Varför oljan är en avgörande faktor för tillväxt förklaras och stort fokus läggs på vilka förutsättningar vi har att ställa om till en mindre fossilberoende ekonomi här i Sverige.

Ekonomiska utmaningar
Författarna går igenom vilka #utmaningar som väntar både svensk ekonomi och #världsekonomi i takt med att världens konventionella oljeproduktion minskar framöver och ger exempel på hur individer och företag kan anpassa sig till en ny verklighet.

Fantastiska recensioner
Boken har fått många fina recensioner, bland annat av Johan #Kuylenstierna -chef vid Stockholm #Environment Institute, Lars #Wilderäng -författare och Sveriges största ekonomibloggare, Karolina #Palutko #Macéus -författare, Pär #Holmgren mfl

Kort om huvudförfattaren Johan Landgren:
Driver tillsammans med Roberth Hansson Olja för Blåbär (www.peak-oil.se) som är en av Sveriges mest lästa bloggar inom Energi, Ekonomi och Hållbarhet. Johan har en master i Freds- och konfliktstudier och en kandidatexamen i Statsvetenskap vid Uppsala Universitet och har tidigare varit redaktör för Tidningen OM omställning. Masteruppsatsen handlade om oljekriserna 1967 och 1973/74 och USA:s oljeberoende och sårbarhet för kriser.

Intresse hos säkerhetsanalytiker
Uppsatsen väckte intresse hos #säkerhetsanalytiker på andra sidan Atlanten och en artikel baserad på uppsatsen publicerades i dåvarande #Energy #Bulletin (idag resilience.org). Johan har ett stort intresse för #natur och #miljö och är #biodlare sedan två år.  Johan skriver förutom inlägg på bloggen även debatt- och gästartiklar om tex #hållbar energi och #krisberedskap i Dagens ”Samhälle, #ETC och Moderna #Läkare.

Helhetsperspektiv
Författarna håller även föredrag om #helhetsperspektiv på energi, ekonomi och hållbarhet. Nyligen höll de ett föredrag vid Stockholms Universitet om möjligheter och utmaningar med en omställning mot en #fossilfri ekonomi.

Olja för blåbär – ENERGI, MAKT och HÅLLBARHET (2015). Författare är Johan Landgren och Roberth Hansson. Illustratör är Anna #Westin, som bland annat illustrerat 2014 års julkalender åt Sveriges #Radio och hon står för både framsida och illustrationer i boken. Boken är utgiven på #Fri Tanke förlag.

Christina Gustavson 193Drop-in – en bättre lösning inom sjukvården

Slussa patienter till nedlagda vårdcentraler
Under samma dags TV-nyheter meddelades dels att flera vårdcentraler skall läggas ner och dels att sjukhusens akutmottagningar skall stänga och remisstvång införas. Syftet är att slussa patienterna till vårdcentralerna istället. Hur illa rimmar inte detta? Man kan undra om den ena handen vet vad den andra gör?

Akut betyder sekunder och minuter!
I sjukhusvärlden kan ”akut” betyda sekunder och minuter – inte timmar eller dagar. Tänk t.ex på en hjärtinfarkt! Att slussa en #akut sjuk människa via #vårdcentralen för att först få en #remiss till #sjukhuset kan innebära att fler hinner avlida innan de får rätt vård.

Arbetsbortfall och sjukdagar
Man kan knappast kalla detta att förbättra vården eller att göra den säkrare för Christina Gustavson 97patienterna. Det rör sig enbart om att spara pengar. Frågan är om man lyckas med det genom att skyffla runt sjuka människor och försena deras behandling med mer lidande, #arbetsbortfall och fler #sjukdagar som följd.

Vårdcentralerna erbjuder inte
*Sjukhusens #akutmottagningar är dock ofta proppfulla av patienter som inte egentligen behöver den typen av vård. Det kan röra sig om allt från snoriga småbarn till vuxna med huvudvärk. Att den gruppen söker sig till sjukhusens akutmottagningar beror i stor utsträckning på att vårdcentralerna inte erbjuder #drop-in-mottagningar dit man kan komma utan att beställa tid först. Ofta måste man kanske vänta i både dagar och veckor.

Drop-in – en bättre lösning inom sjukvården
En lösning vore att öppna drop-in-mottagningar, kanske några med #dygnet-runt service, varför inte i anslutning till de stora sjukhusen, så att de som behöver hjälp snabbt, men med mindre allvarliga åkommor, har någonstans att söka? Om en sådan service finns och fungerar kommer detta automatiskt att avlasta #sjukhusens #akutmottagningar. Särskilt om drop-in-mottagningarna har en taxa som är en aning lägre kommer de att locka.

Storstadsproblem
Detta är övervägande ett storstadsproblem, eftersom #landsortsbefolkningen är mindre benägen att resa långt till ett sjukhus, utan hellre väntar på att få en tid på närmaste vårdcentral när detta är möjligt. Men att hindra akut sjuka personer från att söka den akuta hjälp de är i trängande behov av verkar oövertänkt och rent av barbariskt och kommer att leda till fler tragiska dödsfall.

Christina Gustavson 193Förslag på förbättringar
Mina försök att analysera problemen inom sjukvården och förslag på förbättringar hittar du i min bok #Jantelagens vålnad.

Jantelagens vålnad finns som bok och e-bok, kan beställas via internet, köpas i bokhandeln eller lånas på bibliotek. Om den inte finns inne på biblioteket kan du be dem ta hem den.
Christina Gustavson

Christina Gustavson 244Christina Gustavson #Blogg och Twitter

Följer du mig på #Twitter? Kollar du mina bloggar?

Du hittar allt från allvarliga ämnen, #rättspsykiatri, #resor till fjärran länder, #bokbloggar och funderingar kring olika ämnen till enstaka #recept.Christina Gustavson 103

Christina Gustavson Blogg och Twitter – länkar:
 En fingervisning om mord: https://www.facebook.com/En-fingervisning-om-mord-535639796610881/timeline/

Joelsgården Förlag, hemsida: www.joelsgarden.se
FBwww.facebook.com/joelsgardenforlag.se

Christina Gustavson 82Christina Gustavson, hemsida: www.gustavson.se
FB: https://www.facebook.com/christina.gustavson.58

Twitter: https://www.twitter.com/GustavsonInfo

Du hittar Christina Gustavson även på LinkedIn

Länk till Christina Gustavsons doktorsavhandling: http://lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile&recordOId=1716669&fileOId=1716688Christina Gustavson 84

Christina Gustavson 111Christina Gustavson 113

 

 

 

Christina Gustavson 93Christina Gustavson 20Christina Gustavson 92

Christina Gustavson 12Christina Gustavson 193

Christina Gustavson 244Christina Gustavson:
En fingervisning om mord

Christina Gustavson: En fingervisning om mord
Äntligen kom min bok från tryckeriet! Efter år av arbete var den klar och det kändes mäktigt att hålla den i handen.

Försöka förstå
Som rättspsykiater har jag arbetat med personer som begått mycket svåra #våldsbrott. För att kunna påverka en annan människa så att han eller hon inte begår fler brott måste man försöka se människan bakom brotten, gå i hjärnan och försöka förstå vad som gått fel så att man kan rätta till det.

Mekanismer bakom allvarligt våld
Mitt arbete har dels gett mig kunskap om mekanismerna bakom allvarligt våld men också om brottsoffren och det de utsatts för. När jag skriver kriminalromaner kan jag kombinera min kärlek till det skrivna ordet och min längtan efter att skriva med den faktakunskap jag har.

Brotten finns nära oss
Jag tycker att det är skrämmande att brotten ofta finns alldeles nära oss. Närmare än man skulle kunna tro. Vi har sett flera aktuella fall i TV. Vi har alla mött potentiellt mycket farliga personer – utan att veta om det.

Bok och e-bok
En #fingervisning om mord
är den första boken i en serie om kriminalkommissarie Joel Linder och den finns både som bok och e-bok och säljs överallt där man normalt köper eller lånar böcker, Adlibris t.ex.

Fantastiska recensioner!
Jag har redan fått några helt fantastiska recensioner!
Christina Gustavson

Christina Gustavson 202Nyhetsbrev

Hör av dig!
Jag är väldigt intresserad av att få veta vad du tycker – om mina böcker, bloggar och om vad jag borde skriva om nästa gång! Hör av dig!

Nyhetsbrev
Som du väl vet har jag ett nyhetsbrev som kommer ut c:a 4-6 ggr per år och skickas via e-mail.

Christina Gustavson 233Lite före alla andra
I nyhetsbreven berättar jag om idéer, planer och nyheter främst rörande mitt skrivande och aktuell bokutgivning samt vad som händer omkring mig, så att läsaren får veta litet före alla andra.

Christina Gustavson 84Bonus
Ibland händer det att man får en bonus. Julen 2014 fick alla som prenumererar på mitt nyhetsbrev en deckarnovell i julklapp! Julklapp är inte någon rutin, men när andan faller på kanske jag hittar på något.

Mer personligt
Dessutom blir jag glad av att då och då kunna höra av mig på ett mer personligt sätt än här på hemsidan.

Christina Gustavson 67Gör det nu!
Har du inte anmält dig än så gör det nu!

Du fyller bara i din e-mailadress i en av rutorna som finns här på hemsidan, så är du med på min lista och då får du det första nyhetsbrevet nästa gång jag skickar ut.

Välkommen!Christina Gustavson 201
Christina Gustavson