Christina Gustavson 19Christina Gustavson: En liten myra uppfyllde mina drömmar!

Jag hade så många drömmar, det var så mycket jag längtade efter och ville göra men aldrig hann. Arbete och vardagssysslor tog all min tid. Så bestämde jag mig för att ändra på det och istället gå in för att uppfylla mina drömmar. Vem kunde ana att en kärleksfull liten myra skulle komma till min hjälp?

Inte alls roligt
Till en början lämnade jag mitt arbete och gick i pension. Det var inte alls roligt. Iställt för ett lyckorus över all ledig tid så upplevde jag istället en vånda över all tomhet som tycktes torna upp sig framför mig. Jag saknade den dagliga struktur som bl.a. arbete och rutiner inneburit.

Christina Gustavson 8Joelsgården Förlag
Sedan jag var liten hade jag drömt om ett eget bokförlag. Böcker har en magisk kraft för mig. Att få ge ut böcker som jag själv valt var något jag längtade efter, en dröm. Som pensionär startade jag Joelsgården Förlag. Vem trodde att livet tog slut efter pensioneringen?

 

Slumpen spelar in
Ibland spelar slumpen in. En gång på en flygresa bytte jag plan i Amsterdam och hamnade då bredvid en ung, pratglad kanadensare. Han berättade att han var författare och konstnär och hade riktat in sig på barnböcker som han både skrev och illustrerade själv. När han frågade om han kunde få visa något av sina alster bestämde jag mig för att inte vara så tillknäppt och reserverat svensk, utan nickade uppmuntrande. Han hade med sin dator och visade några av de barnböcker han skrivit och själv målat härligt färgrika bilder till.

Charmig läs-och-pek-bok
Väl hemma i Sverige igen kunde jag inte släppa tanken. Det var speciellt en charmig historia om en hjälpsam liten myra som hade fängslat mig. Jag tyckte att just den boken skulle passa så bra som läs-och-pek-bok att läsa högt för de minsta barnbarnen och man kunde peka ut olika djur och figurer i bilderna. Dessutom var texten tillräckligt enkel för att de något äldre barnen skulle kunna läsa själva, och berättelsens slut var en oväntad överraskning.

Christina Gustavson 20Den kärleksfulla myran
Från tanke till handling! Så kom det sig att jag gav ut boken om Den kärleksfulla myran. Dessutom fick jag en så rolig, spännande och stimulerande tillvaro att jag glömde hur det var att ha långtråkigt.

 

 

Uppfyll gamla drömmar!
Naturligtvis är det så att alla varken vill eller kan arbeta med böcker. Poängen ligger inte där utan istället i att försöka uppfylla en del av sina gamla drömmar. Några börjar släktforska, promenera i grupp, måla akvarell, göra en resa eller kanske börja spela boule.
En dröm kan innebära precis vad som helst!

Kanske når man inte hela vägen fram till den där drömmen, men det kan ge mycket glädje och meningsfullhet i livet att åtminstone försöka!

Vill du läsa mer? Prova gärna den här länken till den lilla myran!
Christina Gustavson

Share →
0 comments