Är dagens bilbatterier
sämre än förr?

Hur är det med dagens bilbatterier? Är de av sämre kvalitet än förr?
För några år sedan kunde jag ställa bilen på Landvetter för att arbeta utomlands. När jag kom tillbaka tre månader senare, mitt i smällkalla vintern, så startade bilen direkt, utan krångel.

Förra året köpte jag ett nytt batteri. Det håller c:a en vecka sommartid och max tre dagar vintertid innan det har laddat ur. Jag måste med andra ord ut och köra regelbundet oavsett om jag vill eller ej. Det blir dyrt med tanke på bensinkostnaden – och giftiga avgaser sprids i onödan. Jag tycker det vore smartare med ett bättre bilbatteri.

Jodå – jag har frågat verkstaden. De har kollat. Det finns inget i bilen som gör att batteriet skulle ladda ur oskäligt fort. De svarade bara: ”Du kör för lite!”

Men hallå – ska jag anpassa min körning efter bilbatteriet, eller ska batteriet vara så bra att jag kan köra när jag behöver det? Och låta bilen stå när det passar mig, och ändå kunna starta när jag vill utan att krångla med kablar?

Har du råkat ut för nåt liknande? Synpunkter?

Share →