Christina Gustavson 2Vem är jag egentligen?
Jag heter Christina Gustavson och är född i Västergötland men har bott på olika orter både i Sverige och utomlands.

Nyfiken
Jag har två grundläggande drag, som jag är mycket medveten om själv, nyfikenhet och en djup önskan om att försöka hjälpa andra.
Jag har alltid varit nyfiken och önskat lära mig om olika saker och det har medfört att jag rest mycket för att se mig om i världen och för att lära mig mer om hur människor har det och deras livsvillkor. Jag vill veta så mycket.
Nyfikenheten har också gjort att jag provat på många olika saker i mitt liv. Jag har bara inte kunnat hålla mig. Men å andra sidan har jag lärt mig mycket också. Mycket mer än om jag bara stannat hemma. Mycket mer än om jag aldrig provat på både olika yrken, sport, hobbies med mera.

Vill hjälpa andra
Min önskan om att hjälpa andra började med en sjuk hundvalp, fem övergivna igelkottsbebisar när deras mamma blivit överkörd och en liten kattunge som jag hittade övergiven och halvt ihjälsvulten i en soptunna och fortsatte senare med människor. Min önskan om att hjälpa andra ledde mig till naturmedicin, alternativa behandlingsmetoder och kostfrågor i ungdomen och sedan till yrket som läkare. Jag kommer att successivt berätta mer om detta på andra sidor och under andra rubriker.

Christina Gustavson 5Specialistläkare och forskare
Jag är leg. läkare med tre specialiteter, Rättspsykiatri, som är det område jag arbetat längst inom, Allmänmedicin (jag har arbetat bl.a. som distriktsläkare) och psykiater. Därtill har jag en s.k.randutbildning i barn- och ungdomspsykiatri (jag tror, om jag minns rätt, att  det fattas 4 veckor till en komplett specialistexamen).
Därtill har jag forskat och disputerat/doktorerat på ämnet Risk och Prediktion/förutsägande av allvarlig våldsbrottslighet (allvarlig våldsbrottslighet har en egen definition i det här sammanhanget).

Jag vill fortsätta hjälpa andra, främst genom information och exempel ur mina egna erfarenheter och mina möten med människor, därför kom min hemsida och mitt bloggande till.
Christina Gustavson