Bättre än ingen

Självupplevd historia
För några år sedan berättade en vän en delvis självupplevd historia för mig.

Berättelsen gjorde ett djupt intryck både för att den utspelade sig på ett sjukhus där jag har arbetat och för att jag, när jag var liten, brukade fiska med min farfar i den sjö som beskrivs.

Verkliga händelser
Berättelsen levde kvar i mina tankar och till slut kunde jag inte låta bli att skriva en ungdomsroman och väva in de miljöer som jag känner så väl. Boken är alltså byggd på verkliga händelser, även om jag, med en författares rätt, ändrat litet här och var för att pusselbitarna skulle passa ihop.

Bättre än ingen
Trots solglittret i den lilla sjön och fridfullt susande björkar kastas Senna in i ett dramatiskt och skrämmande otäckt händelseförlopp. Hon hamnar i knipa på ett sätt som hon aldrig kunnat föreställa sig ens i sin vildaste fantasi och tvingas göra ett svårt val. Dessutom blir hon förälskad, men kanske i fel kille?

På tröskeln till vuxenvärlden
Som liten hälsade Senna en gång på sina föräldrars bekanta i Sverige. När hon senare som ung kvinna får problem, söker hon sig till samma rofyllda trakter för att få vara ifred och hitta sig själv, så här på tröskeln till den verkliga vuxenvärlden.

Hittar sig själv
Omtumlad och skakad kommer Senna slutligen underfund med sig själv och förstår klarare vad hon egentligen vill. Hon fattar sina beslut, vågar sedan stå för dem också och tar så det slutliga steget ut i den vuxna kvinnans värld.
Christina Gustavson

Ungdomsromanen Bättre än ingen  finns som bok och e-bok,  du hittar den i bokhandeln, internetbokhandeln och den finns att låna på bibliotek.

Fakta om boken:
Författare: Christina Gustavson
Titel: Bättre än ingen
Genre: Roman, unga vuxna
ISBN  978-91-88013-36-1
Antal sidor: 392
Format: Pocket, kommer som e-bok
Förlag: Joelsgården Förlag 2017

Följ Christina Gustavsons skrivprocess på FaceBook, se hur böckerna växer fram och vilken ny titel som är på väg:
www.gustavson.se,
https://www.facebook.com/christina.gustavson.58?ref=bookmarks
https://www.facebook.com/joelsgardenforlagsgrupp/
www.joelsgarden.se
www.facebook.com/joelsgardenforlag

Share →