Blåeld, änglavingar och blodnäva

Owe (LO) Liljeberg: Blåeld, änglavingar och blodnäva

Blåeld, änglavingar och blodnäva är Owe (LO) Liljebergs första  kriminalroman. Den utspelar sig i småstadsidyllen Sala, känd bland annat för sin silvergruva och den rättspsykiatriska kliniken.

Titeln leder snarare till tankar på en bok om vilda örter, vilket är synd, eftersom berättelsen har sin poäng.
Boken skulle ha mått bra av att få ta en vända via en korrekturläsare, men är ändå lättläst och berättelsen flyter på bra.

Författaren har tidigare skrivit Tillmakaren Mårten, en skröna som utspelar sig runt 1500-talet och handlar om det anrika gruvsamhället runt Sala silvergruva.

Baksidestext:
Tidigt en söndagsmorgon, några veckor före midsommar, störs idyllen av en våldsam brand. Det som mångaq trodde var en olyckshändelse visade sig vara början till en av Salas större brottsliga händelser.

Kriminalkommissarien Gustav Frank som precis avslutat sin semester blir den som skall utreda fallet. Tillsammans med sitt team jobbar de i motvind då både politiska och polisiära krafter motarbetar dem. Någon vecka senare hittas en styckad kropp i Ekebydamm i centrala Sala och Gustav Frank anar ett samband mellan de båda fallen. Hela hans karriär står på spel när en prson anställd hos polisen kidnappas.

Kriminalkommissarie Gustav Frank står inför sitt livs svåraste beslut.

Christina Gustavson

Fakta om boken:
Ultima Ezperanza books
ISBN 978-91-88263-22-3
Antal sidor: 281

Tagged with →  
Share →