Christina Gustavson 162Destruktiva relationer


Du får aldrig tillbaka

I en destruktiv relation får du aldrig tillbaka det du förväntat dig. Ofta upplever du kanske att det är du själv som inte är god nog, för hur du än anstränger dig så blir det ändå inte bra.

Leva i osäkerhet
Du riskerar att bli undfallande och tvingas lätt in i ett hörn där du inte ser någon utväg och du lever hela tiden i en stor osäkerhet och förstår kanske knappt vad som händer.

Kan likna mobbningChristina Gustavson 163
Ett destruktivt förhållandet kan likna mobbning och du vet aldrig när nästa humörsvängning eller vredesutbrott kommer.

Inte ditt fel
Anklaga inte dig själv – det är en del av taktiken att få dig att känna dig skyldig. Finns hot och våld dessutom med i spelet är det ännu viktigare att du försöker rädda dig själv.

Christina Gustavson 165Anteckna och skriv upp!
Tänk igenom vad som har hänt under dagen och skriv upp det. Skriv datum och gärna klockslag också, beskriv dina känslor. Skriv vad motparten har sagt och gjort, citera gärna så ordagrant du kan komma ihåg. Skriv gärna lite för mycket än för lite för att få med alla detaljer. Och gör det varje dag! Även dagar som är ganska ”bra”.

Fotografera!Christina Gustavson 164
Fotografera allt från blåmärken till sönderslagna blomkrukor! Inget är för litet eller för obetydligt. Kanske behöver du se det svart på vitt för att orka se verkligheten sådan den är.

Hissnande beskrivningar
Följ min blogg på www.gustavson.se och min Facebooksida https://www.facebook.com/christina.gustavson.58

Christina Gustavson 12Läs gärna min bok ”Från strulpellar till psykopater” (den finns överallt, Adlibris, i bokhandeln eller på bibliotek).
Där får du både fakta, hissnande beskrivningar ur verkliga livet och råd om hur du kan få hjälp!
Christina Gustavson

Tagged with →  
Share →