Christina Gustavson 287Det är farligt att flytta!

Det är farligt att flytta! Ja, i alla fall att sälja sin bostad.

Det farliga är redan igång
Jag står i begrepp att flytta eller har rättare sagt påbörjat processen med att packa, sortera och göra i ordning.

Svåra val
De svåra valen kring vad som måste lämnas kvar, kring det som inte får plats i den nya bostaden som är så mycket mindre – och vad gör man av det som blir över? Det är inte självklart att barn eller barnbarn vill ta över.

Inte slänga
Nej, inte slänga. Med min uppfostran går det inte att slänga något som är helt och funktionsdugligt. Och absolut inte om det dessutom är vackert. Sälja via internet? Vem orkar eller har tid till det? Skänka till loppis? Kanske.

En älskad trädgård
Lämna en älskad trädgård är inte lätt. Jag får lust att gå runt och klappa och prata med mina växter. Men hur skall jag säga att de inte skall känna sig övergivna när jag bokstavligen lämnar dem och kanske till och med lämnar dem i sticket. För vem vet om den nya ägaren kommer att tycka om dem? Eller ens behålla dem?

Orsak till hjärtinfarkt
Så mitt i allt det sorgsna och sentimentala slår det mig att en av de största – om inte den allra största orsaken till att män får hjärtinfarkter är just bostadsförsäljning och flytt. Alltså en stressfaktor som man inte kan förakta.

Det gäller inte mig!
Jag tar tag i mina kartonger och tänker att det gäller inte mig. Jag stressar inte utan tar det lugnt trots all röran. Och dessutom är jag ju ingen man. Det är klart att jag klarar det!
Christina Gustavson

Tagged with →  
Share →