Christina Gustavson 300En hyllning till
Birgitta Andersson

Guldbaggegalan
Jag blev så glad när jag fick veta vem som skulle få en hedersbagge på #Guldbaggegalan. I år var det dags för min ungdoms roligaste kvinna, #Birgitta Andersson, 82, att få ett välförtjänst pris för sin livsgärning.

Teskedsgumma och Jönssonliga
Hon framförde sina roller på ett sådant sagolikt sätt i filmer, revyer och tv-sketcher. Jag har skrattat så mycket åt henne att hon har en särskild plats i mitt hjärta. Jag glömmer aldrig hennes monolog “Sveriges vackraste röst. För att inte tala om program som #Teskedsgumman, #Trolltider och #Jönssonligan.

Ett skamligt spektakel
Tyvärr blev det ett skamligt spektakel där hon under galan tvingades stå upp och lyssna på en lång monolog som inte hyllade henne utan enbart framhävde talaren själv. Att hon inte vände och gick! Eller åtminstone bad om att få in en stol att sitta på!

En hyllning till Birgitta Andersson
Tack programledare #Belinda Olsson, som tog upp detta i #Opinion live torsdagen den 21 januari 2015 och stort, varmt tack till regissör #Suzanne Osten, som gav Birgitta Andersson den presentation hon förtjänade!

En hyllning till Birgitta Andersson från mig – ett helt fång blommor!
Christina Gustavson

Tagged with →  
Share →