Christina Gustavson 21Gäller din reseförsäkring?
Hur länge då?

Populärt resa på vintern
Nu på vintern är det populärt att resa. Speciellt till varmare länder. Många som har möjlighet till det kanske tillbringar några månader eller hela vintern i ett varmare klimat. Det gäller att se till att reseförsäkringen verkligen gäller.

Litet längre
I mitt arbete har jag många gånger träffat på personer som råkar ut för en allvarlig skada utomlands men inte kunnat få någon hjälp eller ersättning från sin reseförsäkring just för att de stannat borta litet längre än vad som anges som maximal tid i försäkringen.

Räcker hemförsäkringen till?
Det har debatterats om olika tilläggsförsäkringar som erbjuds av t.ex. researrangörer och många har hävdat att den försäkring som finns inbyggd i hemförsäkringen räcker. Om så verkligen är fallet vill jag låta vara osagt, men kontrollera försäkringens längd. Om den gäller 45 dagar och resan t.ex. varar 46 dagar, kan det bli problem att få ersättning vid olycksfall och skada.

Bättre vara förutseende
Naturligtvis vill ingen tänka att något skall hända under resan, men man vet aldrig om olyckan är framme. Det är bättre att vara förutseende. Som exempel kan nämnas att ett ambulansflyg kostar runt en halv miljon kronor om man är lite längre bort och måste betala själv.

Ett gott råd
Läs det finstilta för att vara säker på att försäkringen gäller under just din resa! Ring försäkringsbolaget om du är osäker.
Christina Gustavson

Tagged with →  
Share →