Hjärngrepp

Karin Eberhardt Grönvall: Hjärngrepp

En verklighetsnära roman som väcker frågan om vad kärlek egentligen innebär, vilka uppoffringar som kan anses vara rimliga och för vem. Hur långt kan kärleken driva en person och vad kan en människa vara villig att betala för att få uppleva kärlek och leva i ett kärleksfullt förhållande.

Bokens beskrivning om en kvinnas vilkorslösa kärlek till en samvetslös man, som kanske inte är värd hennes kärlek, kryper innanför skinnet på läsaren, som naturligtvis redan tidigt märker vad som håller på att ske. Det är skrämmande att läsa om hur mannen i romanen med lätthet manipulerar kvinnan, tar ett järngrepp om hennes psyke och skickligt lotsar henne precis dit han vill.

Det tar år innan kvinnans beroende är så fullständigt villkorslöst att hon inte längre ser att det kan finnas andra vägar. När hennes ögon äntligen öppnas finner hon också en ny styrka inom sig, en styrka som gör det möjligt för henne att bryta upp ur ett destruktivt förhållande. Ger henne ork och kraft att stå på egna ben, att starta om och börja ett liv i frihet.

Den typ av män som vill ha järnkoll på sin partner beskrivs i boken Psykopaterna i din närhet. Karin Eberhardt Grönvalls bok Hjärngrepp ger en detaljbeskrivning av en av dessa personlighetstyper.

Fakta om boken:
Ariton förlag 2016
ISBN 978-91-87813-06-1
Antal sidor: 296

Christina Gustavson

Tagged with →  
Share →