Hole in one

Hole in one eller Det nittonde hålet  är Owe (LO) Liljebergs andra  kriminalroman. Händelserna utspelar sig i småstadsidyllen Sala, känd bland annat för sin silvergruva och den rättspsykiatriska kliniken. Hole in one är lättläst har sin poäng. Berättelsen böljar mellan beskrivningar och dialog och den flyter på bra.

Författaren har tidigare skrivit Tillmakaren Mårten, en skröna som utspelar sig runt 1500-talet och handlar om det anrika gruvsamhället runt Sala silvergruva.

Baksidestext:
Kriminalkommisarie Gustav Frank och kriminaltekniker Kristina Rosenius har avnjutit en bit man och delat en flaska vin på Gruv Ettan. Bägge är förväntansfulla och spända när de senare tar plats framför scenen på Salafestivalen för att lyssna på festivalens höjdpunkt, Amanda Jenssen.
Precis innan artisten ska äntra scenen dränks festivalområdet av två explosioner. För någon sekund uppstår en total tystnad innan publiken grips av panik och hysteriskt rusar mot utgången.
Lördagskvällen på Stora Torget övergår från glädje till skräck och tårar.
Detta är upptakten till den andra boken om kommissarie Gustav Frank. Hans team sätts på nya prov då de jagar en hänsynslös, sadistisk mördare.

Då det uppdagas att ett liknande mord skett i Bergeforsen anar Frank att de fått en seriemördare på halsen. Uppenbarligen en gärningsman som vet mer om polisens arbete än vad de själva vet. Frank och hans team jobbar under hård press från allmänheten och media som vill se ett snabbt resultat. Interna stridigheter pch polisens omorganisation gör inte deras arbete lättare.

Fakta om boken:
Ultima Ezperanza books
ISBN 978-91-88263-36-0
Antal sidor: 287

Tagged with →  
Share →