Jan-Eric Boo:

Döden har sitt pris

 

 

Min recension:

Jan-Eric Boo: Döden har sitt pris. Ruc förlag 2017
ISBN 9789177391340
Antal sidor: 268

En polisroman som väcker frågan om vad ett liv egentligen är värt och för vem. Hur långt kan rädslan driva en person och vad kan en människa vara villig att betala för att få överleva.

Att läsa om polisens arbete, som det beskrivs av en verkligt initierad person, ger autentiska beskrivningar av finter och knep, med detaljer som få utomstående känner till eller har insyn i.

Autentiska dagboksanteckningar från en gisslan i ett fångläger på Balkan, ger berättelsen en extra valör, som känns särskilt aktuell genom att brottsutredningen i boken bland annat leder huvudpersonerna till Bosnien.

I Döden har sitt pris, den andra fristående delen i serien, får bokens huvudperson, kriminalinspektör Michael Lundell, ta sig an utredningar, som sätter hans eget liv i gungning.  På det privata planet håller hans äktenskap på att svalna och hans son, som är narkoman, råkar i trubbel. Mirka, den andra hälften i radarparet, har även hon problem. Den här gången har hon för snabbt flyttat ihop med en man som sedan misshandlar och utnyttjar henne för sin tvivelaktiga verksamhet.
Christina Gustavson

Tagged with →  
Share →