Julmarknad i Svenljunga

Svenljunga bibliotek
Jag fick en inbjudan till Svenljunga bibliotek. Den 1 dcember 2019 skulle jag få prata om böcker och skrivande.

Kunde inte tacka nej
Ett sådant erbjudande kunde jag inte tacka nej till. Istället förberedde jag en häftig PowerPoint-presentation med bildspel och lagom mycket prat.

Anknytning till Svenljunga
Jag har en stark anknytning till Svenljunga genom min familjehistoria – farfar mötte farmor i Svenljunga, så utan Svenljunga hade jag inte blivit till.

Utspelar sig i Svenljunga
Många av mina böcker utspelar sig i Svenljunga kommun till exempel En chans i livet (deckare, Örsås – som ljudbok heter den Dunkla avsikter), Förvillande offer (deckare, Gräne – som ljudbok heter den Mörkrets offer), Mördande dofter (Fegen) och Bättre än ingen (feelgood, Fegen).

Även i andra böcker
Svenljunga nämns även i andra böcker. Någon har sin familj där och en annan har en kompis där. kanske åker någon dit och äter lunch och så vidare i till exempel deckarna i ”Tranemoserien” (Mördande lögner, Mörkrets makt, Förvillande offer och Dold avsikt.

Även som ljudbok och e-bok
Alla mina böcker finns även som ljudbok och e-bok. Under mitt föredrag i Svenljunga fick jag en chans att förklara hur det kom sig att dessa ofta har ett annat utseende än böckefrna i pocketformat.

Christina Gustavson

Share →