Christina Gustavson 12Min bok om psykopater

Kontrakt
Ett förlag hörde av sig och frågade om jag kunde skriva en bok om psykopater. Det trodde jag att jag kunde så vi skrev kontrakt. Den här gången var det annorlunda mot tidigare, eftersom det var ett beställningsjobb, inte något jag skrivit med iver, lust och brinnande inspiration. Jag hade inte heller förberett mig.

Träffat psykopaterChristina Gustavson 173
Däremot har jag under många år träffat psykopater i mitt arbete som rättspsykiater och dessutom arbetat med den teoretiska delen av den problematiken när jag skrev min doktorsavhandling, så utan att skryta kan jag våga påstå att jag behärskar ämnet.

Inte bara
Efter att ha arbetat ett tag med att försöka strukturera upp en plan och skriva en disposition tyckte jag inte det kändes intressant att bara skriva om psykopater.

Christina Gustavson 174Strulpellar också
Begreppet var i mitt tycke för snävt i förhållande till problemets omfattning. Så jag föreslog förlaget att jag skulle kunna få bredda ämnet och inbegripa strulpellar också. Det gick de med på.

Ville inte ge upp
Sedan följde en riktigt stressig tid då jag hela tiden tänkte att jag måste säga upp kontraktet, för det här klarar jag aldrig. Men jag ville inte ge upp, det vore för snöpligt, så jag försökte sporra mig själv och tänkte varje dag att jag måste kämpa en dag till, bara en dag till … och till slut hade jag ett manus.
Så kom boken ”Från strulpellar till psykopater” till

Förövare och brottsofferChristina Gustavson 162
Jag har arbetat både med förövare och brottsoffer och fortsätter nu skriva (böcker och blogginlägg mm) för att försöka hjälpa dem som råkat illa ut. Det är så mycket jag skulle vilja säga till dem som utsatts för våldsbrott, psykisk misshandel, svek och bedrägeri!
Följ min blogg på www.gustavson.se

Har du råkat ut för en psykopat någon gång?Christina Gustavson 12
Läs gärna min bok ”Från strulpellar till psykopater” (den finns överallt, att köpa via internet och i bokhandeln eller att låna på bibliotek).

Den finns även som talbok!
(DAISY) MTM

I boken får du både fakta, hissnande beskrivningar ur verkliga livet och råd om hur du kan få hjälp om du råkar ut för en psykopat!
Christina Gustavson

Tagged with →  
Share →