Christina Gustavson 156Psykisk misshandel?
Ta dig ur din mardröm!

Till dig som utsatts för psykisk misshandel

Brottsoffer
Jag har arbetat både med förövare och brottsoffer och försöker nu skriva (böcker och blogginlägg) för att försöka hjälpa dem som råkat illa ut. Det är så mycket jag skulle vilja säga till dem som utsatts för psykisk misshandel.

Man vill så gärna tro
Vanligen tror man på det andra berättar om sig själva och vill tro på det man hör,  och därför blir man lätt förd bakom ljuset när någon verkligen försöker lura en genom att visa fram en annan bild än den sanna.

Våga vara misstänksam!
Våga vara litet misstänksam. Våga lita på din instinkt och vifta inte bort det du känner. Ha aldrig dåligt samvete för dina misstankar. Lyssna på dina inre varningssignaler om du spontant känner att det är något som inte stämmer, även om du inte kan sätta fingret på vad det egentligen är som är fel. Våga tro på dig själv och ta dig själv på allvar!

Det är inte dig det är fel på!
Den som utsätter dig för psykisk tortyr vill få dig att tro att det är dig det är fel på. Därför är det är viktigt att ha någon att prata med som kan hjälpa dig att tänka förnuftigt och inte bara impulsivt och känslomässigt.

Våga se sanningen
Om du har någon som du kan lita på, och som inte blivit manipulerad och förblindad av den som trakasserar dig, så kan det vara till stor hjälp. Våga se att du utsätts för manipulation. Våga lita på att det inte är ditt fel!

Kommer aldrig att ändra sig!
Tro aldrig, aldrig någonsin att den som utsätter dig för psykisk tortyr kommer att ändra sig, för det kommer aldrig att ske, vad som än utlovas. Det är taktik för att lura dig till att tro att allt skall bli bra igen. Lura dig så att du sitter fast på kroken ett tag till.

Ramla inte i fällan!
Låt inte lura dig, ramla inte i fällan igen, gå inte på den typen av falska löften. Om du inser att du inte kan lita på en person, så tag vara på den insikten. Våga att INTE lita på falska löften! Våga lita på att du har rätt!  Våga tro på dig själv!

Rädda dig själv!
Du själv vill säkert inte göra någon orätt, utan vill ge en andra chans. Men det händer att en motpart har förverkat alla sina chanser. Allihop! Då måste du kanske göra dig fri, för att inte själv gå under.

Håll fast vid din plan
Acceptera inte psykisk misshandel! Bestäm dig för en plan och håll benhårt fast vid den. Oavsett vilka löften som ges, måste du orka stå på dig.  Bara så kanske du kan lyckas att ta dig ur din mardröm. Ger du efter är du tillbaka i helvetet igen.

Christina Gustavson 12Läs min bok om psykopater – där får du veta mer! Den finns överallt där du köper eller lånar böcker, på internet, i bokhandeln, på  biblioteket.
Titel: Från strulpellar till psykopater.
Christina Gustavson

Tagged with →  
Share →