Christina Gustavson 93Christina Gustavson:
Slumpen spelar in

Möte på flyget
Ibland spelar slumpen in. En gång på en flygresa bytte jag plan i Amsterdam och hamnade då bredvid en ung, pratglad kanadensare. Han berättade att han var författare och konstnär och hade riktat in sig på barnböcker som han både skrev och illustrerade själv.

Inte så tillknäppt svensk
När han frågade om han kunde få visa något av sina alster bestämde jag mig för att inte vara så tillknäppt och reserverat svensk, utan nickade uppmuntrande. Han hade med sin dator och visade några av de barnböcker han skrivit och själv målat härligt färgrika bilder till.

Charmig läs-och-pek-bok
Väl hemma i Sverige igen kunde jag inte släppa tanken. Det var speciellt en charmig historia om en hjälpsam liten myra som hade fängslat mig. Jag tyckte att just den boken skulle passa så bra som läs-och-pek-bok att läsa högt för de minsta barnbarnen och man kunde peka ut olika djur och figurer i bilderna.

Oväntat slut!
Dessutom var texten tillräckligt enkel för att de något äldre barnen skulle kunna läsa själva, och berättelsens slut var en oväntad överraskning.

Till handling!
Från tanke till handling! Så kom det sig att jag gav ut boken om Den kärleksfulla myran. Slumpen spelar in! Dessutom fick jag en så rolig, spännande och stimulerande tillvaro att jag glömde hur det var att ha långtråkigt.
Christina Gustavson

Det här är boken som jag fängslades av:

Christina Gustavson 20Duncan Weller: Den kärleksfulla myran (Svensk översättning: Christina Gustavson)

Förälskade
Hemming och Loretta är två förälskade dvärgpapegojor,
som bor i var sin ända av en lång vinranka djupt inne i djungeln.

Kärleksbrev
När Hemming vill skicka ett kärleksbrev
till sin vackra flickvän Loretta ber han sin kompis myran om hjälp.

Myran är så snäll
”Hemming är en god vän till mig och jag är glad att ta
med det här brevet!”  Myran är alltid så snäll och hjälpsam.

Vad har myran gett sig in på?
Men är uppdraget verkligen så hedersamt för myran?
När andra djur i djungeln frågar börjar myran tvivla och undrar vad han gett sig in på.

Den kärleksfulla myran finns som bok och e-bok,  du hittar Christina Gustavson 92den i bokhandeln, internetbokhandeln och den finns att låna på bibliotek.

Läs mer om myran på www.joelsgarden.se!

Följ Christina Gustavsons skrivarprocess på FaceBook, se hur böckerna växer fram och vilken ny titel som är på väg: www.facebook.com/joelsgardenforlag

Share →